موادی که در خرمای خشک یافت می شود اثری برای سلامتی دارد.
مطالعات نشان می دهد که میوه خرما از رسوبات مضر کلسترول در رگ ها محافظت می کند که از تشکیل تصلب شرایین جلوگیری می کند و خطر بیماری عروق کرونر، حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر بیماری های سیستم قلبی عروقی را کاهش می دهد.
پتاسیم موجود در آنها فشار خون کافی را حفظ کرده و از فشار خون بالا جلوگیری می کند.
سالیسیلات های طبیعی موجود در خرمای زاهدی 1401 دارای اثرات ضد التهابی و ضد انعقادی هستند.
آنها از این نظر شبیه آسپرین هستند، اما مخاط معده را تحریک نمی کنند.
خرمای خشک تاثیر فوق العاده مثبتی در بهبود وضعیت دستگاه گوارش دارد.
فیبر موجود در آنها مانند یک برس عمل می کند، روده ها را از محتویات باقی مانده پاک می کند، پریستالسیس آنها را بهبود می بخشد و از یبوست جلوگیری می کند.
یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده، تریپتوفان، که دگرگونی های آن منبع سروتونین است، علائم روده تحریک پذیر را تسکین می دهد و اثر ضد اسید به اسیدیته بیش از حد کمک می کند.
ویتامین های B موجود در خرما با خواص ضد افسردگی و بهبود کیفیت خواب، بر سیستم عصبی و تورین اثر حمایتی دارند.
ارزش آن را دارد که آنها را در حالت های طولانی مدت افزایش استرس، خستگی ذهنی یا بی خوابی مصرف کنید.
اگرچه خرما کالری کمی دارد و به افزایش سطح قند خون کمک نمی کند، اما به دلیل شاخص گلیسمی نسبتاً بالایی که دارد، مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود.
افرادی که از ورم معده، قولنج معده و نفخ رنج می برند نیز باید آنها را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
تیرامین موجود در خرمای خشک می تواند باعث سردرد شود، بنابراین افراد مبتلا به میگرن نیز باید از مصرف آن اجتناب کنند.